Voters abroad can now vote in Denmark’s referendum on joining EU’s common defense

On 1 June, Denmark will hold a referendum on whether to join the European Union’s cooperation on security and defense and abolish the EU defense reservation in Denmark.

Eligible voters in Asia can now vote by post at any Danish Embassy or Consulate abroad. Please contact your closest Embassy for more information. 

The deadline for postal voting in China is 5 May and in Thailand on 11 May. This is to ensure that the Embassies can submit the cast postal votes on time.

You can read more about Danes’ right to vote abroad here

Read more about the referendum on joining the EU’s common defense here

 

About Gregers Møller

Editor-in-Chief • ScandAsia Publishing Co., Ltd. • Bangkok, Thailand

View all posts by Gregers Møller

One Comment on “Voters abroad can now vote in Denmark’s referendum on joining EU’s common defense”

 1. Kære Gregers,

  Du nævnte ganske vist ‘eligible voters’ i din artikel, men jeg mener, at den alligevel er lidt af en ‘sandhed med modifikationer’:

  De fleste udlandsdanskere med ophold udenfor EU, som ikke er udstationeret eller forventer at flytte tilbage til Danmark inden for de næste to år og dermed kan få bevilget optagelse på valglisten, bliver tredjerangsborgere og mister næsten alle deres borgerlige rettigheder ved afmeldingen fra folkeregisteret. Pligten til at betale skat i Danmark består derimod!

  Det drejer sig ikke blot om retten til at stemme ved valg (også til Europa-Parlamentet) og folkeafstemninger, men også om sygesikring og visse andre sociale ydelser.

  Fratagelsen af valgretten i Danmark er i modsætning til statsborgere i nogle andre lande, herunder også EU medlemsstater, bl.a. Frankrig, Italien og USA. Ifølge politikerne på Christiansborg vil det kræve en grundlovsændring at ændre det forhold, og det var de ikke villige til at gøre ved den sidste ændring. Der er jo alligevel ingen stemmer at hente hos os udlandsdanskere.

  Med venlig hilsen, Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *